Fredric Weigel.
Foto: Bildbyrån/Erik Mårtensson
HockeyAllsvenskan

SHL-intresse för playmakern – men: "Björklöven finns med i bilden"

ANNONS
Fredric Weigel återvände till Sverige och Hockeyallsvenskan efter en kort sejour i finska ligan. I Björklöven visade den spelskicklige centern framfötterna. Det har lett till SHL-intresse.
– Ja, det kan jag bekräfta, säger agenten Pär Larsson till hockeysverige.se.

Det blev en säsong med flera ansikten för Fredric Weigel. Efter en lyckad säsong med AIK i Hockeyallsvenskan i fjol skrev han på för finska Jukurit. Men sejouren i Mikkeli varade bara i 17 matcher. Efter fyra poäng i Liiga flyttade han den 8 november i fjol till Umeå för allsvenskt spel i Björklöven.

Där återfann Weigel produktionen.

Under lagets eriksgata mot allsvensk serieseger noterades 27-åringen för 27 poäng (4+23) på 36 matcher. Det har gjort honom intressant för SHL-klubbar, bland annat IK Oskarshamn, enligt uppgifter till hockeysverige.se.

"BJÖRKLÖVEN GÖR FORTSATT SATSNING"  

Weigels agent Pär Larsson är fåordig när hockeysverige.se når honom för en kommentar.

– Jag kan bekräfta att det finns SHL-intresse, men inte så mycket mer, säger Larsson och hänvisar till de ovissa tider som både hockeyn och samhället i stort befinner sig i. 
– Man är i en fas där det är svårt för klubbarna att ta ekonomiska beslut. Det blir en liten paus. Jag förmodar, utan att veta, att de övergångar som kommit ut under dagen redan har varit klara sedan en tid tillbaka.

Larsson understryker att det inte alls är uteslutet att Fredric Weigel bor och spelar hockey i Umeå även kommande säsong.

 – Björklöven gör en fortsatt satsning och finns med bilden, säger han.

Fredric Weigel har sju SHL-matcher med Djurgården på meritlistan, men det var som junior mellan 2011 och 2012. Utöver det har han huserat i Hockeyettan och Hockeyallsvenskan utöver sejouren i Finland. 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Polen - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM